WHAT TO EXPECT WHEN YOU'RE NOT EXPECTING?


Our youngest guinea pig, Teddy, gave a birth about an hour ago. I'm still bit confused how it all happened. We got Teddy in our family on August and she was born on 4th of July this year, so it basically means that our little piggie is officially a teen mom.
We started hearing a pretty random and weird noises earlier while watching tv and when we were checking that what was it about we realized that there was a dead guinea pig in the cage. 
Guinea pigs are pretty disgusting when it comes to death. They believe that if they will eat the dead guinea pig, beasts won't find the corps and they can hide those who left alive in peace. So disgusting. 
     It was a bit overwhelming moment when you realize that there is a dead guinea pig in the cage. We had no clue that Teddy was even pregnant, or what ever it is called with the guinea pigs. Well, now afterwards there was a few things we wondered - Teddy drank a lot of water, I mean really really much - but so did Tiuhti, Viuhti and Sidney when they were younger. We thought it's not big of a deal and it would be just normal behavior to young guinea pigs. 
Another one was few days ago when I was holding her in my lap and I noticed that she had this random beat on other side of her. It was baby kicking when I thought it was her own heart and breath when she haven't yet used to being hold. 

     
// Meidän nuorin marsu, Teddy, synnytti noin tunti sitten. Oon edelleen hieman hämmentynyt koko tapahtuneesta. Teddy tuli taloon elokuussa ja hän on syntynyt siis 4.päivä heinäkuuta tänä vuonna, joten sehän käytännössä tarkoittaa siis sitä että meidän marsutin on nyt sitten virallisesti teiniäiti. 
Katseltiin telkkaria kun alkoi kuulua outoja ääniä häkistä ja kun tarkistettiin että mitä nämä äänet on, tajuttiin että häkissä oli kuollut marsu. 
Marsut on todella ällöttäviä kun on kyse kuolleista marsuista. Ne uskoo, että jos ne syö kuolleen ruumiin, osittain - ei siis kokonaan, pedot eivät löydä niitä niiden omista piilopaikoistaan ja ne uskoo saavansa lisää piiloutumisaikaa. Ällöttävää.
     Oli hieman hämmentävää tajuta että häkissä tosiaan on kuollut marsu. Meillä ei ollut harmainta aavistustakaan siitä että Teddy oli raskaana, tai miksikä sitä tilaa marsuilla sitten kutsutaankaan. Noh, olihan siitä näin jälkeenpäin ajateltuna muutamia merkkejä joita vähän ihmeteltiinkin. Teddy joi todella paljon vettä, ihan siis todella paljon. Ajateltiin, että eihän tuo mitään kun nuo kaikki muutkin joivat nuorempana enemmän vettä kuin nyt. 
Toinen oli muutamisen päivää sitten, kun pidin sitä sylissä ja huomasin sen kyljen tykyttävän jännästi. Ajattelin vain että se oli sen oma sydän ja hengitys, kun ei se ole vielä tottunut kunnolla sylissä olemiseen. Ei, se olikin vauvan potkut. 


How do you prepare for this? Well, everyone of us knows at least a little how to take a care of a human baby, but a guinea pig! I prepared own place for this new little family in 20 minutes and googled everything about how to take a care of a guinea pig baby. 
Literally everything. 
It's cute and all, but seriously, a baby guinea pig.
We don't know whether it's he or she, because when we moved them to another place Teddy suffered from the huge separation anxiety - even if it was for a minute and a half - so we wouldn't want to keep them separate for too long. Well, any name ideas? 
I called for the person we got Teddy from and she was just congratulating us and telling what we're supposed to do from now on. She heard that this was our 5th guinea pig and we're going to go to show this new one to her when it's five weeks old so we can be sure if it's a boy or a girl and is everything okay. 
If it's a boy, we can't keep him because everyone else is girls and no, we haven't planned for getting more these little surprise babies. If it's a girl, we'll definitely keep her. 
Teddy had two babies, brown one and a black one. Black one died.

// Miten sä valmistaudut tämmöseeseen? Noh, kaikkihan edes jollakin tasolla tietää miten pitää ihmisvauvasta huolta, mutta että marsuvauvasta! Valmistelin tälle pikkuperheelle uuden pesän kahdessakymmenessä minuutissa ja googlasin samalla mitenkä tästä pitäisi pitää huolta. 
Imin kaiken informaation itseeni kuin pesusieni.
Onhan se söpö ja kaikkea, mutta oikeasta, vauvamarsu. 
Ei tiedetä vielä onko hän tyttö vaiko poika, koska kun me muutettiin nämä päähäkistä tuohon toiseen, Teddy kärsi ihan jäätävästä eroahdistuksesta. Vaikkakin, kyseessä oli maksimissaan puolitoista minuuttia. Ei kuitenkaan haluttu pitää niitä erossa toisistaan kovinkaan kauaa. Noh, onko nimiehdotuksia? 
Soitin paikkaan josta me Teddy saatiin ja sieltä vain onniteltiin hämillään ja kerrottiin vähän ohjeistusta miten tulisi toimia. Hän kuuli että tämä on meidän viides marsu ja sovittiin että käydään näyttämässä tätä poikasta siellä kun se on viisiviikkoinen, katsotaan onko se tyttö vai poika ja että kaikki on muuten kuosissa. 
Jos hän nyt on poika, pitää alkaa metsästämään hänelle uutta kotia koska kaikki muut ovat tyttöjä ja kun tosiaan tämä perheenlisäys ei ollut suunniteltua. Jos hän on tyttö, niin hän saa jäädä laumaan. 
Teddy sai siis kaiken kaikkiaan kaksi poikasta, tämän eloonjääneen ruskean ja mustan.


Jasmin

6 comments

 1. No siinäpä pieni yllätys! Onpa sulonen ♥ ^^
  Kun vaan molemmat olisi selvinnyt :< .. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on niin tajuttoman pieni! Pelkään aina että rikon sen kun sen ottaa syliin :D <3

   Delete
 2. Oi mikä suloinen yllätys ♥

  ReplyDelete
 3. Marsut on kyllä ihania DD: <3 Minullakin on joskus ollut, mutta nykyisin ei astma anna niille myöden. Sama on kissojenkin kanssa. Koiria ja muita eläimiä minulta kuitenkin löytyy! On ikävä sitä marsun kuikuttelua :3

  Tästä on jo aikaa, mutta kiitos, kun kommentoit blogiini!

  http://kauniitaajatuksia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Damn! Marsut on kyllä ihania <3! Itellä kanssa noiden kissojen kanssa ei henki meinaa kulkea, mutta nää on ollut mulle hyvä vaihtoehto. Koira haaveissa, mutta ehkä sitten kun puipuista joskus aika jättää:D

   Delete

Thank you so much for taking an effort to comment on my blog♥
Also, make sure to leave your links so I can visit in yours♥