what is wrong with me?


Or is it just this week? What the damn hell is wrong with this week? 
You've probably seen my blog post about my morning routines, if you don't - click HERE.
Now when you've all seen it, you know how freaking early I go to work. For some people, it's still night. I've noticed that when summer gets closer and closer there's more and more party people going to home - or some other places - and they're so drunk they wouldn't find themselves if you told them they were lost.
When people get drunk, they get extremely social. I mean, here in Finland if we walk through the centre of Helsinki, and we're sober - we don't look at anyone, we don't talk to anyone. It's weird if someone smiles while walking from place A to B.
Oh my, I've used my english skills more than once this week. I don't get to use it much here, but oh my. Oh my.

Mikä mussa on vikana? Vai onko se vaan tämä viikko? Mikä helvetti tässä viikossa on vikana?
Ootte luultavasti jo kerenneet nähdä tuon helmikuisen postaukseni mun aamurutiineistani, jos et ole sitä vielä nähnyt, sen pääset lukemaan TÄSTÄ.
Nyt kun te muutkin olette sen nähneet, tiedätte kuinka hemmetin aikaisin mä olen jo liikenteessä ja matkalla töihin. No niin no, joillekin ihmisille se on vielä hyvin myöhäistä iltaa tai yötä. Olen huomannut että mitä enemmän kesä lähenee, niin liikenteessä on näitä myöhäisillan bilettäjiä enemmän ja enemmän matkalla kotiinsa - tai jonnekin muualle - ja ne on niin kännissä, että jos sanoisin niille että ne on hukassa, ne ei löytäisi edes itseään. 
Kun ihmiset on kännissä, niistä tulee todella sosiaalisia. Tarkoitan siis, että täällä meillä kotisuomessa kun kävellään kaupungin keskustan läpi selvinpäin, me ei katsota ketään tai varsinkaan puhuta kenellekään. On outoa jos joku hymyilee matkalla paikasta A paikkaan B.
Voi voi, oon käyttänyt mun englannin kielen taitoa enemmän kuin kerran tällä viikolla. Täällä ei kuitenkaan sitä niin paljon tule käytettyä, mutta voivoivoi. Voi voi.


As the header says, what is wrong with me? So do I look like I feel like socialise and talk to people when I'm on my way to work at five am? 
On Wednesday I thought I'm going to lose my mind.
First, I was waiting for my bus and someone, middle-aged disgusting man drove by with his bike and he tried to talk to me. He was on the other side of the road and luckily just drove by while staring at me and yelling some disgusting things.
When I got in to the bus, few stops later someone, older man who smelled like booze sat right next to me. He was talking to himself. Himself! Seriously. 
I have absolutely no clue what he was saying because of the mumbling, but gosh that smell was freaking ludicrous. I didn't know if I was going to vomit to that place.
Next I got out of the bus and I was already in a hurry to get to the work and someone - I guess he was the same age that I'm stopped me.
     He was so drunk and had a first-world-problem. How to light a cigarette? 
Conversation went pretty much like this:

Drunk boy: Excuse me, excuse me, hey you ! 
Me: mmmhmm?
DB: Excuse me, do you have a smoke?

He was holding a cigarette in his hand, so... :D ? 

Me: Umm, don't you have one already?
DB: hahah, yes. but do you have a light?
Me: You mean a lighter?
DB: Yea
Me: Umm no, but you do.

He was holding a lighter in his other hand.
Then I watched a while when he tried to light his cigarette and I thought it was for everyones good if I'd light it up for him. He couldn't even stand up. 
I just took a cigarette from his mouth, lighted it and then I put it back to his mouth and said "have a nice day" and rushed to the work.
He was speaking in english  to me so this was the first time I used my english this week.

On Thursday I was already almost at work and once again someone just randomly stops me, because yes - I look like a person who can help at 5freaking30AM.
I guess this guy was from USA or somewhere, based to the accent or then he just had really good pronouncing skills. As the other boy, this was freaking wasted too.

Random guy: Hey, hello there! Do you know where's taxi?
Me: Hmm, about the closest one I have absolutely no clue actually, but there's one at Kamppi. 
RG: Okay.. I mean I lost my wallet and phone and everything.. 
Me: well that sucks
RG: Yea, do you have any good food, I'm starving?
Me: No I don't and I'm actually on my way to work and I'm in a hurry so.. 
RG: Oh okey, I don't bother you anymore, have a good day at work and thank you anyways. 
Me: hahah, yes I will - good luck. 

He was such a nice one, but still - if this is going to be every morning throughout whole summer, I have to make a deal with my boyfriend about him taking me to work every morning. 

Kuten otsikkokin kertoo, mikä ihme mussa on vikana? Näytänkö mä muka siltä että haluan sosialisoitua ja jutella ihmisille viideltä aamulla? 
Keskiviikkona luulin jo että menetän järkeni.
Ensin, odottelin bussia pysäkillä siinä kaikessa rauhassa omassa pikku kuplassani ja toisella puolella ohi ajaa pyörällään keski-ikäinen, ällöttävä mieshenkilö. 
Se yritti kaiketi saada muhun jotain kontaktia kun ohi mennessään tuijotti koko matkan ja huuteli mulle ällöttävyyksiä.
Kun mä sitten vihdoin pääsin siihen bussiin, muutama pysäkki mun jälkeen kyytiin astuu viinalle haiseva papparainen, joka jutteli yksinään. Jutteli.
En saanut siitä kylläkään mitään selvää kun se mumisi, mutta se haju oli ihan naurettava. En tiennyt, että oksennanko siihen paikkaan vai en.
Kun pääsin siitä sitten eroon ja ulos bussista, kamalassa kiireessä matkalla töihin, abauttiarallaa samanikäinen poikapuolinen tyyppi pysäytti mut puhumalla mulle englanniksi.
    Tämä oli aivan naamat ja hänen suurin ongelmansa oli tupakan sytyttäminen. Keskustelu meni sitten jotakuinkin näin:

Känninen poika: Hei sori, sori, sori
Mä: mmmhmm?
KP: Sori, onks sulla tupakkaa?

Pojalla siis tosiaan oli tupakka kädessään, joten... :D ?

Mä: ööö, eiks sulla ole jo yks?
KP: Oho, joo. Mutta onks sulla valoa. (light) 
Mä: Niin meinaat sytkäriä? (lightER)
KP: Joo
Mä: Ei mut sulla on.

Sillä oli toisessa kädessä sytkäri. Katselin siinä sitten jonkin aikaa sitä epätoivoista yritystä saada tupakka syttymään, eikä raukkaparka oikein meinannut pystyssäkään pysyä. Katsoin sitten ihan kaikkien parhaaksi, otin tupakan sen suusta, sytytin sen ja lykkäsin takaisin suuhun. Toivotin hyvät päivän jatkot ja jatkoin matkaani töihin.

Torstaina olin jo melkein päässyt töihin asti, kunnes taas, joku, random, pysäyttää mut ja mähän tosiaan näytän todella avuliaalta ihmiseltä puol kuuden aikaan aamulla. Veikkaan että tämä kaveri oli kotoisin Jenkeistä tai jostain, koska sen enkun ääntäminen oli tosi hyvää. Ja kuten se edellinen, oli tämäkin aivan naamat.

Random poika: Hei, tiedätkö missä on taksi? 
Mä: Lähimmästä mulla ei itseasiassa ole hajuakaan, mutta Kampissa on ainakin yksi.
RP: Okei.. Hukkasin mun lompakon ja puhelimen ja kaikki.. 
Mä: No aika paska juttu.
RP: Joo, hei onko sulla jotain hyvää ruokaa, mulla on kamala nälkä?
Mä: Öö, ei ole ja oon itseasiassa matkalla töihin joten... 
RP: Okei joo, en häiritse sua enempää, hyvää työpäivää ja kiitos kuitenkin.
Mä: Joo, tsemppiä.

Toi kaveri oli itseasiassa ihan mukava, mutta silti - jos tää on tätä joka aamu läpi kesän mun täytyy kehitellä joku diili Jempulan kanssa mun töihin heittämisestä joka aamu.

Jasmin

2 comments

  1. Eikä! :D ..Hyvä teksti. Oon kans vähän silleen omassa kuplassa aamusin ja en kauheesti juttelis ventovieraitten kanssa.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helsingin keskusta suorastaan kuhisee näitä tämmösiä tilanteita, ja mitä lähemmäs kesä tulee ja koulut loppuu niin tietää jo mitä on elokuuhun asti odotettavissa :F

      Delete

Thank you so much for taking an effort to comment on my blog♥
Also, make sure to leave your links so I can visit in yours♥