winters hotel berlin mitte | berlinWe left Finland on Wednesday to go to a girls shopping "weekend" (middle of a week), to a capital of Germany, Berlin. 
Flight went well, even tho it left really early - and even tho I'm absolute disaster to be with on a plane. I'm so afraid of flying but what can I do? I won't walk to another side of Europe.
At first, we were supposed to stay in Winters Hotel in Hedemannstraße but then our room wasn't ready to be settled in that early, so they moved us closer to Checkpoint Charlie.

Lähdettiin Suomesta keskiviikkona tyttöjen shoppailu"viikonloppu"reissulle (keskellä viikkoa), Saksan pääkaupunkiin, Berliiniin.
Lento meni tosi hyvin, vaikka se lähtikin todella aikaisin - ja vaikkakin olen aika kaaos lentokoneessa. Oon todella lentopelkoinen mutta mitäs siinä sitten. En mä aio kävelläkään toiselle puolelle Eurooppaa. 
Ensin meidän piti majoittua Winters Hotellissa Hedemannstraßella, mutta huoneemme ei ollut niin aikaisin valmiina, joten he siirsivät meidän lähemmäs Checkpoint Charlieta.Our room was really comfy, modern and we had this lovely french balcony in it too. Views from the window was at Zimmerstraße, which was a really quiet little road because of a some sort of a construction what was going on there so now it's a one way road.
As I said earlier, the hotel location was great. It's really close to a Checkpoint Charlie, which is historically important place to Germany. 
Checkpoint Charlie was the best-known crossing point between East Berlin and West Berlin during the Cold War and it was named by the Western Allies, more about that later.
Hotel  staff was really polite, even tho we spoke in english, they're english skills were also good. 
It was a lovely stay mostly, nothing to complain. I highly recommend this if you're going to go to Berlin. 
There's also breakfast which wasn't included to our stay, but it costs 14€/person for each morning - so if there's anything I want to note, that the breakfast is a bit expensive.
And of course as being finns, we tried the hotel bar too - there's one awesome bartender.

Meidän huone oli todella mukava, moderni ja meillä oli ihana ranskalainen parveke siinä myös. Näkymät ikkunasta oli Zimmerstraßelle, joka oli hiljainen pieni katu, luultavasti koska tällä hetkellä rakennustöiden takia se on yksisuuntainen. 
Kuten sanoin aikaisemminkin, hotellin sijainti oli tosi hyvä. Se on todella lähellä Checkpoint Charlieta, joka on historiallisesti tärkeä paikka Saksalle.
Checkpoint Charlie oli parhaiten tunnettu ylityspaikka Itä- ja Länsi-Berliinin välillä kylmän sodan aikana ja sen on nimennyt länsipuoli. 
Hotellin henkilökunta oli tosi kohteliasta, vaikka ei puhuttukaan saksaa vaan asioitiin enimmäkseen englanniksi. Heidän englanninkielen taitonsa oli myös hyvä.
Mulla ei oikeastaan ole hotellista mitään valitettavaa, jos nyt jotakin niin aamupala oli suhteellisen hintava. 14€/hlö joka aamulta. Meillä se ei kuulunut siis hintaan.
Ja tietenkin kun suomalaisia olemme, käytiin myös tsekkaamassa hotellin baari - siellä on mahtava baarimikko.

Jasmin

2 comments

  1. Voi, että olis tosi kiva päästä itsekin vähän lomailemaan <3 mutta lentopelko vie kyllä voiton ja ei kyllä rahatkaan anna nyt periksi.

    ReplyDelete

Thank you so much for taking an effort to comment on my blog♥
Also, make sure to leave your links so I can visit in yours♥