2015/07/30

I've lost my toilet paper roll


I had an early leave on vacation today. Not because I wanted, just because I got flu. My fever gets close to a temperature on the middle-Europe right now and I've probably sneezed my nose out of my face. It hurts. It hurts so freaking bad. 
I guess it's because I'm too ill to go to a real market and get me some tissues and I'm using toilet paper for instead. And I've lost that roll several times today.
I've also watched almost whole season of Glee. I'd probably would've watch The Glades, but me and my boyfriend are watching it together so I didn't want to go ahead of him. 
So yeah, my actual vacation starts tomorrow and here I am, wondering how awful human being I am just because I got flu. 
At least the woman in the hospital said so. Well, she didn't actually say so but I had this random moment afterwards crying and thinking how terrible person I am because I have flu. 
She was so freaking mean to me, or not actually. Everything she said and how she acted made me feel that I'm a terrible person who doesn't have right to get sick every now and then and go get some sick leave so I can cure myself watching netflix and sipping tea. 
It's really hard for me to go to see a doctor. Last time I got flu my co-workers forced me to go to the doctor's office because I was so bad shape, still I insisted to stay at work. That's just who I am, little fever or cold or anything wouldn't stop me, if I can concentrate to my job, I can still be there doing something I get paid of. 
But the nurse doesn't know that. With her words and behaviour she had me already categorised in her mind - I'm one of those youngsters who are too lazy and can't get up in the mornings because sleeping and hanging out with friends is the one's priority number one in life. 
When she asked with that judgemental tone was I there to get a sick leave I had this crazy feeling that I wanted to say no and go to work today. 
But I knew I had temperature, I just measured it before I went there and it was 38,5°C, so why would I say that "no, I'm not here for that, thanks for your time, bye."
The way she said it to me made me feel awful and I'm pretty sure that it's not how they should handle they're job's. I know that she maybe just had a bad day or I was her last patient but still, you shouldn't just treat people like shit because they're there to get help.
She knows absolutely nothing about me, she doesn't know that I have some kind of a serious autoimmune disease which means that my immunity system doesn't work like so called healthy people. 
She doesn't know that I wait until the last minute and the worst feeling until I even go to see a doctor. 
She doesn't know that I have goals and priorities in my life. She doesn't know that I'm not one of those who rather stays in bed when they got work. You know, it's even ridiculously hard to get place to work anywhere so why would you want to ruin that just because staying up late and be sleeping until noon? 
And what am I complaining about? I don't even know anymore. 

Pääsin tänään ajoissa lomalle. En siksi että halusin, vaan koska minun piti saada murheenkryynikseni vielä flunssakin. Mun kuumeen lämpötilalukemat lähentelee Keski-Euroopan lämpötiloja ja olen varmaan niistänyt mun nenän irti. Siihen sattuu. Sattuu niin helvetisti.
Sekin varmaan johtuu siitä että olen liian laiska hakemaan kaupasta niitä ihan tarkoitukseenkin tarkoitettuja lappusia, joita nenäliinoiksikin kutsutaan ja olen sen sijaan käyttänyt sitä Lidlin vihreässä pakkauksessa olevaa vessapaperia. Ja oon hukannut sen rullan jo muutamisen kerran tänään.
Oon myös katsonut tänään melkein koko tuottarin Gleetä. Olisin varmaan katsonut The Gladesia, mutta se on vähän semmonen sarja mitä ollaan yhdessä Jempan kanssa katseltu, niin en viittinyt ottaa mitään ohituskiriä sen kanssa sitten. 
Eli tosiaan, mun loma alkaa huomenna ja tässä mä olen, pohtimassa kuinka kamala ihminen nyt olenkaan kun tällaiseen flunssaan saatoin sairastua.
Ainakin se tiskin sairaanhoitaja niin sanoi. Tai ei suoranaisesti sanonut, mutta sai mut itkemään ja  tuntemaan itseni kamalaksi ihmiseksi koska mulla on flunssa. Se oli niin ilkeä mulle, tai ei oikeastaan kovin suoranaisesti. Kaikki mitä se sano mulle ja miten se käyttäytyi mua kohtaan sai mut tuntemaan itseni kamalaksi ihmiseksi jolla ei ole oikeutta sairastua joskus ja jouluna ja hoitaa itseäni kuntoon kotona katsoen netflixiä ja teetä siemaillen. 
Mua on todella vaikea saada lääkäriin. Viime kerralla mun työkaverit suorastaan pakotti mut sinne, koska olin niin huonossa kunnossa ja vaikka vaadin saada jäädä vielä ainakin loppupäiväksi. Semmonen mä vaan oon, pieni kuume tai nuha ei mua pahemmin pysäyttele, jos vaan pystyn keskittymään töihin ja voin olla siellä tekemässä sitä mistä mulle maksetaan. 
Ei se hoitaja sitä tiedä. Hänen käytöksestään ja äänensävystään oli jo helposti pääteltävissä että hän oli kategorisoinut minut jo niihin nuoriin jotka tulevat harva se päivä noutamaan saikkulappuja vain koska ovat liian laiskoja heräämään aamuisin töihin, koska nukkuminen ja kavereiden kanssa yömyöhään hengailu on se ensimmäinen prioriteetti elämässä. 
Kun hän kysyi minulta tuohon tuomitsevaan äänensävyyn että tulinko tänne hakemaan sairaslomaa, mun teki mieli vaan vastata että "Ei, en tullut. Kiitos, moi."
Mä vielä tiesin että mulla oli kuumetta, mittasin ennen kuin lähdin lääkäriin 38,5°C joten miksi olisin kieltäytynyt. 
Oon melko varma että toi ei ihan ole se tapa jolla potilaita käsitellään. En tiedä, voihan hänellä olla huono päivä tai sitten olin hänen viimeinen potilaansa mutta silti, et sä vaan kohtele ihmisiä kuin paskaa - varsinkin kun sun tehtävä on auttaa niitä jotka sitä tulevat kyseisestä putiikista hakemaan.
Mutta hän ei tiedä mitään minusta. Hän ei tiedä että mulla on autoimmuunisairaus, jonka takia mun immuniteetti ei pelaa ihan samalla tavalla kun näiden ns. terveiden ihmisten.
Hän ei tiedä, että mä odotan siihen ihan viimeiseen asti ennen kuin edes harkitsen lääkärille menemistä.
Hän ei tiedä, että mulla on tavoitteita ja prioriteetteja mun elämässä. Hän ei tiedä etten ole yksi niistä nuorista jotka mieluummin jää kotiin makaamaan tekemättä yhtään mitään, tietäen että töitäkin olisi. Nykyään on niin hankala edes saada töitä mitä tehdä, miksi sen lähtisi pilaamaan sillä että jää mieluummin kotiin lahoamaan? 
Ja mistä mä nyt valitan? En enää edes tiedä.


Jasmin

*pic*

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking an effort to comment on my blog♥
Also, make sure to leave your links so I can visit in yours♥

 
Designed by Beautifully Chaotic