2014/08/28

how to handle a job-interview?


I went to a job-interview yesterday and I was really nervous. My hands we're shaking, heart was skipping a few beats and I was completely sure that I will screw that interview up. Have had the same feeling? Now I'm going to share few things what helped me to get through it.

1. It really doesn't matter if you're getting your words mixed if you can laugh to yourself. It helped me, sometimes I mumble and say things really weirdly - but afterwards I laugh at myself. As simple as that.

2. While I was waiting to get interviewed I felt that I couldn't breath. For me helps that I count to ten, breathe and say things like "You can do this" or "Trust yourself" and "Calm down you crazy bitch, it's not going to be that bad", inside of my head of course. Sounds ridiculous but it helps, trust me.

3. Smile. Be happy. Be positive. Sounds like a lot to work to do when you're half breathing, almost going to die and sure you're going to screw things up. For me acting helps a lot, I take this simple role where I'm pretending to be me, but with much more courage. I don't pretend that I'm someone else, I pretend that I'm the braver me, if you know what I mean. I'm me but version 2.1 of me. hah.

4. I'm always making this same mistake, I compare others to me. Every single time. Of course the interviewers are comparing you to the others but if I'm doing that, it really does low my self-esteem and I get lost in my words and mumble and go back to version 0.5 of me. So remember, you're perfect just the way you are and if there's some good looking sophisticated blond with tons of makeup in her face, don't compare yourself to her. 

There was four "simple" things how I prepared myself to that job-interview and I actually believe that it went pretty well! Waiting for answers now.. heheh :D
I hope some of these were helpful for you guys!


Mulla oli eilen työhaastattelu ja mua jännitti ihan suunnattomasti. Kädet tärisi, sydän tais lyödä muutaman kerran vähemmän, hengitys ei oikeen kulkenut ja olin ihan sataprosenttisen varma siitä että mokaan sen koko haastattelun. Kuullostaako tutulta? Joo, no mä nyt ajattelin kuitenkin jakaa muutaman jutun ja kertoa kuinka selvisin tosta haastattelusta.

1. Sillä ei todellakaan ole mitään väliä jos menee sanoissaan sekaisin kunhan vaan osaa nauraa itsellensä. Ainakin se autto mua, joskus meni sanat vähän sekasin ja tuli suusta niin vaikeesti ymmärrettävää tekstiä - mutta mikäs siinä, nauraa itellensä ja hölmöydellensä ja sen jälkeen voikin sitten vähän korjailla niitä mitä sanoi. Josko siitä tulisi vaikka järkeväkin lause.

2. Ennen haastattelua musta tuntu etten kyennyt hengittämään, tai suorittamaan minkään näköistä aivojen automaattisesti ohjaamaa toimintaa. Laskin kymmeneen, hoin pääni sisällä asioita kuin "Pystyt siihen" tai "Luota itseesi" ja "Helvetin sekopää, ei se kuitenkaan oo niin paha juttu miltä se nyt vaikuttaa, rauhotu." Kuullostaa naurettavalta, mutta se auttaa. Uskokaa pois.

3. Hymyile. Ole iloinen. Ole positiivinen. Kuullostaa kamalalta siinä vaiheessa kun istut siinä tuolissa, puristat käsinojia rystyset valkoisena ja hengityskin jäi kotiin. Mulle näytteleminen auttaa. Otan vaan roolin jossa oon mä oon mä, mutta vaan rohkeampi versio itsestäni. Oon minä versio 2.1 haastattelussa. Oma itseni, mutta päivitetty versio minusta.

4. Teen  aina tän saman virheen, vertaan itseäni muihin haastateltaviin. Joka, ikinen, kerta. Tottakai ne haastattelijat vertaa meitä kaikkia toisiinsa, mutta kun mä teen niin - se heikentää mun itsetuntoa, meen sekasin sanoissa, mumisen ja meen takasin siihen ujoon 0.5 versioon musta. Joten muista, oot täydellinen just sellaisena kuin olet ja vaikka siinä on semmonen hyvännäkönen sivistynyt blondi jolla on tonneittain meikkiä siinä niin täydellisessä naamassa, älä vertaa itseäsi häneen.

Toivottavasti näistä nyt oli jollekin apua, näillä mä selvisin siitä työhaastattelusta! Nyt vaan ootellaan tuloksia, huhhuh. On kyllä semmonen fiilis että se meni tosi hyvin :) 


No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking an effort to comment on my blog♥
Also, make sure to leave your links so I can visit in yours♥

 
Designed by Beautifully Chaotic